به گزارشمطلع الفجر؛ در فراز آخر مناظره چند شب گذشته برنامه تلویزیونی «مناظره»، دکتر مرتضی عزتی بی مهابا نسخه علما را پیچید و فقیه برجسته ای همچون حضرت آیت الله جوادی آملی را از دخالت در امور اقتصاددانان بر حذر داشت. در بیان ایشان بر این ادعای نخ نمای اقتصاد نئوکلاسیکی مرتب تکیه می شد، که اقتصاد علم است و اگر ما موفق نشدیم به این خاطر است که از قوانین جهانشمول آن تبعیت نمی کنیم.
متاسفانه علم گرایی منسوخ شده در ادبیات اقتصادی امروز جهان، هنوز در میان اقتصاددان های ما طرفدارن سینه چاکی دارد. دکتر درخشان (از اساتید برجسته علم اقتصاد) در یکی از سخنرانی هایشان به دانشجویان می گفتند اساتید اقتصادی که قبلا وزیر اقتصاد یا رییس بانک مرکزی بودند را یکجا جمع کنید و از آنها بپرسید، با کدامیک از این دروسی که به ما در دانشکدههای اقتصاد دادید، کدامیک از مشکلات آقتصاد ایران را حل کردید؟ به قول دکتر درخشان، جوابشان تقریبا هیچ است!
آیت الله جوادی آملی ، این مفسر و فقیه گرانقدر نسبت به پدیده ای هشدار می دهند که مردم با پوست و گوشت خود درک می کنند. خیلی از مردم کیسه جریمه های گزاف بانکی به تنشان خورده است. تقریبا همه می دانند که نرخ های سود علی الحساب ما قطعی شده و بانک ها تمامی ریسک ها را به گردن گیرنده تسهیلات می اندازند. این که بانکها نرخ ربا را به مثابه گوشت خوک ذبح شرعی به خورد همه داده اند، جای انکار دارد؟
دکتر عزتی از کدام فضیلت علم اقتصاد سخن می گوید. همان اقتصاد ربوی قماری که نتوانسته بحران 2008 را پیش بینی کرده و برایش چاره جویی کند؟ گمان نکنم دکتر عزتی نداند که روح ربا در کالبد بی جان بانکداری کشور زنده است. از دکتر عزتی که کتاب «اقتصاد خرد با نگرش اسلامی» را نوشته و بر مسند ریاست انجمن اقتصاد اسلامی ایران تکیه زده، این گونه اظهارات بسیار عجیب و غریب بود.

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد