کد خبر: 108852|15:37 - 1395/10/25
نسخه چاپی

نوستالژی یک خوراک سنتی؛

نانی محلی که سال ها سفره های گیلانغربی ها را پُر می کرد/ سنت پخت "پنجه کیش" در معرض کیش و مات + تصاویر

 نانی محلی که سال ها سفره های گیلانغربی ها را پُر می کرد/ سنت پخت "پنجه کیش" در معرض کیش و مات + تصاویر
مطلع الفجر:در روزگارانی که زنان گیلان غربی روی تنور های خانگی نان می پختند و بوی نان فضا را تا چند خانه آن طرف تر پر می کرد ، "نان پنجه کیش" بدون استثنا یکی از نان های اکثر سفره های گیلانغربی ها بود.

 به گزارشمطلع الفجر،در حالی که بسیاری از سنتهای قدیمی با ظهور تکنولوزیهای نو به دست فراموشی سپرده شده اند اما هنوز هم در گوشه گوشه های شهر نمودی از برخی سنتهای قدیمی را میتوان دید .

با گذر زمان و در سایه بی توجهی های مسئولان متولی   بسیاری ازخرده فرهنگها و نمودهای سنتی در حال فراموشی هستند ، پخت و پز نان "سنتی پنجه کیش" از جمله نانهای سنتی و خوشمزه است که مورد پسند هر ذائقه ایست .

"نان پنجه کیش" از خمیر معمولی و شبیه نان گرد معمولی پخته می شود با این تفاوت که قبل از چسباندن خمیر به ساج ، دست را کمی خیس کرده و با پنجه دست روی خمیر می کشیدند تا پهن شود . آن گاه خمیر پهن شده را که دارای شیارهایی بر سطح خود است و با انگشت ایجاد شده را بر روی ساج می چسبانند .

بعد از پخته شدن یک طرف ان ، طرف دیگر ساج  را  با نان روی  ذغال افروخته  اتش  وارونه میکنند.

علت این که به این نان ،" نان پنجه کیش" می گویند این است که با پنجه دست بر روی آن می کشند و شیارهایی برای خوش زیبایی و پخت بهتر ایجاد میکنند .

 این نان جزو خوشمزه ترین ناهای سنتی رایج در منطقه گیلانغرب بوده است  و پخت نان گرده ، ساجی ، نان جو و ذرت نیز  در زمره نانهای سنتی در این منطقه رایج  بوده است .

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد