به گزارشخبرنگار مطلع الفجر ،حجت الاسلام و المسلمین خاص امیری در خطبه های نماز جمعه امروز گیلان غرب اظهار داشت:زلزله همانند همه بلاهاى طبيعى، اگرچه ظاهرى مصيبت بار، همراه با زجر و رنج بسيار دارد اما از آن جهت كه اصل آن در اختيار نوع بشر نيست، مىتواند آثار و بركاتى را نیز به دنبال داشته باشد .
وی تصریح کرد : تمرين و تقويت نوع دوستى و مسؤوليت پذیری دينى و انقلابی در يارىرسانى به آسيبديدگان زلزله از همان ساعات اوليه تا زمانى كه حداقل هاى مورد نياز زندگى تأمين و سرپناهى هرچند موقت براى بازماندگان و آسيب ديدگان تدارك ديده بشود.
امام جمعه گیلانغرب افزود: دراينخصوص آحاد مردم شريف وايثارگرايران اسلامى همواره ثابت كردهاند كه نسبت به دولتمردان و مسؤولان مختلف شهرى، منطق هاى،استانى وحتى كشورى پيشى گرفتهاند.
وی گفت:زلزله اخير درغرب كشورنيز اين پيشتازى رابه نحو چشمگير و خيره كنندهاى به نمايش گذاشت تا انجا كه مورد تحسين و تجليل رهبرى عزيزانقلاب اسلامى امام خامنهاى(مدظله) نيز قرار گرفت.
حجت الاسلام امیری ابراز داشت:كمكهاى مردمى از سراسر كشوراعم از نقدى و غیرنقدی به همراه اكيپهايى كه از ناحيه سازمانها و تشكلهاى مختلف بهويژه هلال احمر، سپاه و بسيج همیشه در صحنه و سربلند،ارتش جمهورى اسلامى و آستان قدس رضوى از همان ساعات اوليه حادثه براى نجات هموطنان عزيزى كه زير آوار گرفتار شده بودند با شور و شكوهى جهادی و انقلابى در صحنه حضور يافتند و در تكاپوى كاهش تلفات و آلام مردم صبور و مقاوم برآمدند كه طبق فرمايش رهبر عزيز انقلاب، اگر نبود اين حضور بهموقع و مجاهدت در ميدان، چهبسا دامنه تلفات و مشكلات گستردهتر و بيشتر مىگرديد.
وی خاطر نشان کرد: محك و آزمونی براى ظرفيتها و مديريتهاى محلى، شهرى، منطقهاى و بلکه کشوری كه آيا با مواجهه با بحرانهايى همچون زلزله، كفايت لازم را مىكند و يا آنكه بايد تدارك بالقوهاى براى ايندست اتفاقات داشت، چنانكه پس از بروز اين حادثه مهيب و گسترده، بهصورت طبيعى احساس مىشد كه علاوه بر نيازهاى ضرورى متداول،نياز جدى به تزريق وگسيل نيروها و مديرانى جهادی و كارآزموده متناسب با بحرانى همچون زلزله در همان لحظات اوليه بود، براى آنكه در كنار مديران محلى كه خود بهلحاظ روحى در معرض آسيب قرار گرفته بودند.
خطیب نماز جمعه گیلا نغرب ضمن تاکید برمدیریت منسجم اقدامات بعد از بحران گفت:متأسفانه در بحران اخیرعليرغم اعزام تيمهاى ياری رسان و حتى كمكهاى ارسالى مردمى، و با وجود قطعى آب و برق و گاز و... و دستپاچگى كه بهطور طبيعى غلبه بر روحيات برخى مديران و مسؤولان محلى حاكم گرديده بود.
وی افزود: در ساعات اوليهاى كه ضريب نياز به كمكرسانى بالاتر بود، شاهد مشكلات و ناامنى و بههمريختگى شديدى بوديم كه به نظر مىرسد بهعنوان تجربهاى براى حوادث مشابه شايسته است مدنظر مسؤولان كشورى قرار بگيرد، چهبسا لازم باشد در چنين شرايطى، مديران با تجربهاى با احكام موقت به منطقه اعزام و با آمادگى بيشترى در كنار مسؤولان خدوم و پرتلاش محلى، ايفاى نقش نمايند.
امام جمعه گیلانغرب به تبعات معنوی و برکات سفر رهبر معظم انقلاب اشاره و تصریح کرد:از ميان كليه سفرها و رفتوآمدهاى چهرههاى كشورى به منطقه زلزلهزده، سفر مقام معظم رهبرى(مدظله) و بازديد و ديدار چهره به چهره با آسيبديدگان و سپس جلسات تصميمگيرى مؤثر و قاطع معظمله، نقطه عطفى در خاطره مردم مصيبتديده و آسيبديده شد.
حجت الاسلام امیری ابراز داشت: شكوه استقبال مردم در كنار سخنان آرامشبخش رهبرى عزيز انقلاب و ورود امام خامنهاى(مدظله العالى) به منطقه زلزله زده به واقع بهترين مرهمى بود بر زخم زلزله زدگان و تسكين بخش آلام مردم آسيبديده كه با ادبيات گوناگون احساس خودشان را اينگونه تابلو مى نمودند كه با آمدن رهبر عزيزمان، دردها و مصيبت هايمان فراموش شد.
وی گفت:نوع نگرش و برخورد رهبرى انقلاب با چنين حوادثى به گونهاى است که خود را واقعاً شريك در غمها و رنجها و آلام مردم مىدانند و لذا ضمن رصد و كنترل دقيق، خود نيز در متن شرايط و اوضاع قرار گرفته و مسؤولان امر را نيز براى خدمتى بيشتر و تلاشى مضاعف، تشويق و ترغيب مىنمايند.
