مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر لزوم دسترسی همه افراد به غذای سالم گفت: وزارت بهداشت شعار «اصلاح الگوی مصرف، گامی در جهت سلامت» را برای هفته غذا انتخاب کرد.
مستوفی «آب و هوا در حال تغییر است؛ کشاورزی هم باید تغییر کند» را شعار امسال روز جهانی غذا عنوان کرد و افزود: پیش بینی میشود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر برسد و لذا باید میزان تولید کشاورزی نیز تا۶۰ درصد افزایش یابد.
وی با تاکید بر لزوم کاهش مصرف قند، چربی و شکر گفت: بر اساس برنامه سازمان غذا و دارو طی برنامه ششم باید میزان اسیدهای چرب ترانس در روغنهای خوراکی به صفر و در مواد خوراکی به زیر ۳ درصد برسد و نیز میزان نمک در محصولات غذایی ۳۰ درصد کاهش کمتر شود.
مستوفی با اشاره به عدم وجود الگوی درست تغذیه در جامعه بیان کرد: تغذیه نامناسب دلیل بروز ۷۶ درصد بیماریهای غیرواگیر است همچنین میانگین مصرف قند، شکر و چربی در کشور دو تا چند برابر میانگین جهانی است.
وی تولید محصولات و فاقد مجوز ایمنی در کارگاههای زیرزمینی را از چالشهای حوزه غذا عنوان کرد و افزود: قاچاق مواد خوراکی و آشامیدنی نیز از دیگر تهدیدات سلامت افراد جامعه است.
مستوفی ضمن تاکید بر ضرورت افزایش دانش تغذیهای افراد گفت: نشانگر تغذیه بر روی ۷۵ درصد محصولات غذایی کشور درج شده و در استان نیز ۸۰ درصد محصولات غذایی نشانگر تغذیه دارند.
وی در ادامه با اشاره به توقیف ۶۳۷ تن کالای قاچاق طی نیمه نخست امسال در استان کرمانشاه گفت: کالای قاچاق متولی ندارد و بیش از ۹۵ درصد کالاهای قاچاق تقلبی بوده و غیرقابل مصرف هستند.
این همایش با تجلیل از فعالان صنایع غذایی برتر استان کرمانشاه پایان یافت و از مسئولان فنی نمونه صنایع غذایی استان تجلیل به عمل آمد.
مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت و مجتمع کشت و صنعت روژین تاک به عنوان واحدهای برگزیده صنایع غذایی استان کرمانشاه معرفی شدند.
شرکت شیر و لبنیات بیستون و شرکت تعاونی ۱۲۱ بهار دالاهو نیز واحدهای برتر صنایع غذایی استان اعلام شدند.